Семейство от Русе разказва за срещите с духовния ни отец

2
Семейство от Русе разказва за срещите с духовния ни отец
Семейство от Русе разказва за срещите с духовния ни отец Видео: NOVA

Момчето и родителите му пазят топли спомени за патриарх Неофит

Споменът за патриарх Неофит не може да подмине Русе. Затова в дните на почит към паметта му, ще ви разкажем една лична история. Преди да застане начело на Българската православна църква, той е бил русенски митрополит. Едно от децата, получили Светото си кръщене лично от неговите ръце тогава, е Борис - на 3 май 2005 г. Какво е чувството да си кръстен от дядо Неофит и какви спомени пазят за него Борис и семейството му?

"Това беше мой осъзнат избор, добре премислен. Той бе духовникът, който исках да въведе във вярата Борис", споделя майката Росица Георгиева.

Според майката през цялото време патриарх Неофит е присъствал в живота на семейството молитвено и духовно, като застъпник пред Бога, предава NOVA. "С избора му за патриарх, се виждахме по-рядко, но се чувахме по телефона. Срещахме се, когато пътувахме до София. Връзката му с Борис беше много силна, все питаше и пращаше поздрави", разкри тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Комшийката
    Малий този траверс колко е заядлива за разходите на входа, нямате си представа.
  • 6
    4
    любопитен
    Интересно защо Росица Георгиева, след като е избрала Негово преосвещенство - патриарх Неофит да кръсти сина й, вчера и днес не беше в София да му отдаде последна почит. Защо не склони глава и замълча. След като Неофит /лека му пръст/ е склонил да бъде отец по кръщаването на сина й, то тя трябваше днес да бъде в София. Но както видяхме по телевизията беше в Русе. Нещо повече, видяхме я и в центъра на Русе. Добре запознати източници твърдят, че тя, като зоказал се партиен номад, вече търси нова партия на която да пристане. След Реформаторския блок, ВМРО и ГЕРБ, вече й е време за четвърта политическа сисия. Политическа сила, която е способна да оцени нения космополитен дух. Е, това че не е заделила един ден да приклони глава пред паметта на българския патриарх е подробност. Нищо, че е завършила теология, нищо че "дядо Неофит" както гальовно го наричаха русенци е направил огромен жест към нея и семейството й. Нека всички се замислим що за човек е. Нека и всички политически партии преценят нейната постъпка и да решат дали има място в техните редици за кандидат и за каквото и да е.
  • 6
    3
    Смири се бе
    Роса-Тъпото, като няма с какво да се похвали, е, видяхме я на талвизора.Била ми тя избирала кой да е Отеца на кръщенето? Че коя е Роса-Тъпото, че да избира Отеца?
  • -1
    2
    US
    DANO NA JURNALISTIKATA
  • 7
    1
    Шиши
    "Случайно" интервю с ръководен кадър, бивш МВРО, настоящ ГРОп
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари