Семейство от Дупница се бори за приза "най-красива коледна къща"

9
Семейството започва да поставя украсата още през октомври месец
Семейството започва да поставя украсата още през октомври месец

Семейството започва да поставя украсата още през октомври месец

Семейство Ламбеви от Дупница се бори за приза "най-красива коледна къща", разказва NOVA. Всеки жител на града ще ви каже къде е този дом. И на всеки му става празнично щом го види. Ваня Ламбева споделя, че винаги е обичала коледната украса. Преди няколко години, обаче, традиционната декорация, която слагала, започнала да отстъпва на ефектни светлини, фигури и цели коледни сюжети.

„След като си направихме новата къща, решихме да празничен вид”, каза Ламбева.

Старанието продължава няколко месеца, всеки със своя задача и отговорности. „От октомври месец започнахме да украсяваме. Най-трудно е при дърветата. Мъжът ми се качва на стълба, аз отдолу подавам играчки", споделя жената.

Празничната къща е голямата забележителност в квартала.

„Носи ни много настроение. Семейството прави малки приеми, с кратки програми за Рождество Христово”, каза съседката Веска Георгиева.

На всички, които с любопитство питат колко скъп е празничният коледен дух, пресметнат в електроенергия, Ваня Ламбева отговаря, че усмивката и надеждата винаги струват повече от това, което пише във фактурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Йосиф
    Разхищение на ток в момент на енергийна криза. А намалихте ли радиаторите и температурите до 18°? Къпете ли се веднъж седмично с хладка вода ? Ако това беше в Германия щяха да я замерят с яйца, защото пилее тока. Само пълните джоба на агресора Путин. Не ви е срам.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари