Премахнаха декоративните арки пред храм-паметника "Св. Александър Невски"

1
И досега софиянци и гости на града търсят смисъл във временната инсталация
И досега софиянци и гости на града търсят смисъл във временната инсталация Снимка: БНТ

И досега софиянци и гости на града търсят смисъл във временната инсталация

По-тъмно снощи, Столична община премахна комплекса от арки от пространството пред храм-паметника "Св. Александър Невски". Декорацията, която беше част от коледната украса беше демонтирана само седмица след като беше поставена. И досега софиянци и гости на града търсят смисъл във временната инсталация, както и в причините за неговото премахване.

Общата цена на коледната украса, плюс концерт и откриването ѝ на най-новата пешеходна зона на столицата - пред храм-паметника "Свети Александър Невски" е 50 хиляди лева.

Тази сутрин София е с една украса по-малко за Коледните празници. А именно късно снощи бяха премахнати поредицата от коледни арки, които . И досега не става ясен смисъла за поставянето им, както и причината за премахването им.

Въпреки вълната от подигравателни коментари в социалните мрежи относно арките, мненията на столичани за поставянето и премахването им не са единодушни:

БНТ: Арката разбрахте ли за какво е сложена?

- Не, снощи гледахме че се вижда "Александър Невски" като позиция, но не, а и защо я махнаха? Нещо не са я харесали явно...

- Много несериозно просто, поредно разходване на пари. Градът не е изглеждал никога по-грозно преди празниците. Никакви украси, виждате сами, абсолютно безобразие.

- Да ви кажа искрено, на мен ми харесваше. Нещо по-различно, хубаво, защо винаги хубавото го унищожаваме, а лошото да дойде - защо? Просто аз се учудвам.

След като арките бяха премахнати, будни граждани откриха нов проблем на новообявената пешеходна зона - разбитата настилка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари