Седмицата на депутатите завърши със скандал

0
Абсолютно умишлено провалихме заседанието на парламента, заяви депутат от БСП
Абсолютно умишлено провалихме заседанието на парламента, заяви депутат от БСП Видео: NOVA

От БСП поискаха проверка на кворума, за да спрат законодателна инициатива на управляващите

Провал на заседанието и парламентарния контрол. Седмицата на депутатите завърши със скандал в полупразна зала. От БСП поискаха проверка на кворума, за да спрат законодателна инициатива на управляващите за увеличение на извънредния труд на работниците.

За поредна седмица, в петък, се опитвате да изядете времето за парламентарен контрол - времето на опозицията. Времето, през което трябва да задаваме въпроси на министрите, които и без това не идват в пленарна зала. Поради тази причина искам поименна проверка”, заяви Христо Проданов от БСП, предава NOVA.

Цвета Караянчева зае председателското място и броенето депутат по депутат започна. До кворум обаче не се стигна. „Нямаме кворум колеги няма да продължим. Дано БСП да са доволни и ДПС, разбира се, които отсъстват от залата”, заяви Караянчева.

Минути по-късно от БСП обясниха защо са саботирали заседанието. „Да, БСП съвсем умишлено провали заседанието на НС, за да не се гледа точка 5, която беше приета извънредно днес - за Кодекса на труда и увеличението на извънредния труд от 150 на 300 часа”, каза Проданов.

Извънредният труд не означава по-високи възнаграждения и заплати. Той означава риск за всеки български работник. Ние от БСП категорично се противопоставяме на това”, заяви Надя Клисурска от БСП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Преди години, по време на рекламите, можеше да идеш до хладилника. Сега можеш да идеш и до Кауфланд...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари