Фалстарт на пленарното заседание поради липса на кворум

0
Регистрираха се едва 68 народни представители
Регистрираха се едва 68 народни представители Снимка: Народно събрание / архив

Регистрираха се едва 68 народни представители

Неуспешен опит за начало на пленарния ден поради липса на кворум.

При първия опит в пленарната зала се регистрираха само 65 народни представители - 63 на опозицията и по един от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Кадър БНТ

Вторият опит отново не събра кворум, след като в зала се регистрираха само 68 народни представители, информира БНТ.

Депутатите правят нов опит да започнат работа днес, след като вчера заседанието беше бойкотирано от опозицията.

Какво ще се случи - остава под въпрос след заканата на "Възраждане" да блокират трибуната на парламента всеки ден, докато не спре демонтирането на Паметника на Съветската армия.

След създалото се напрежение в парламента вчера, стана ясно, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски са внесли в деловодството проекторешение, с което предлагат - парламентът да не работи днес, но да има извънредни заседания в понеделник и вторник от 12:00 часа.

Ако заради бойкота на опозицията обаче не може да се гласува проекторешението, остава възможността - председателят на парламента Росен Желязков да обяви и свика извънредните заседания с определен дневен ред.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари