Съставът на "Дунав" за новия сезон ще бъде обявен на 13 юли

0
Четирите контроли, които направиха „драконите“ до момента, са без загуба
Четирите контроли, които направиха „драконите“ до момента, са без загуба

Футболът в Русе се готви за новия сезон с надежда за добро представяне.

И двата клуба – „Дунав“ и „Локомотив“, се подготвят сериозно, макар вторите да работят най-вече с деца и младежи.

Четирите контроли, които направиха „драконите“ до момента, са с положителен баланс за възпитаниците на треньора Малин Орачев. Сините имат две победи и две равенства, като отлично се представиха част от новите попълнения в тима. В отбора вече окончателно са централният защитник Георги Динков, полузащитникът Борислав Балджийски, офанзивният халф Иван Коконов, нападателят Александър Александров, офанзивният полузащитник Даниел Пехливанов, централният нападател Ахмед Ахмедов и вратарят Филип Димитров. Към тях се присъедини и даденият под наем от втория отбор „Лудогорец“ халф Светослав Ковачев.

Първият мач с “Етър” завърши 1:1, като в основата на попадението за “Дунав” след автогол на противника бе Борислав Балджийски. За победата с 4:1 над “Ботев”-Гълъбово заслугите са на Ахмед Ахмедов,  Иван Коконов и Бранимир Костадинов, който отбеляза два гола. В прекратения при 2:2 заради порой мач с “Витоша”-Бистрица се разписаха Балджийски и Ахмедов. Четвъртата контрола срещу „Черноморец“-Балчик завърши с победа на „Дунав“ с 3:2, където головете отбелязаха Бранимир Костадинов, Петър Патев и Светослав Ковачев.

ФК “Дунав” ще представи официално отбора си за новото първенство на 13 юли преди мача с “Локомотив”-Горна Оряховица, който ще се играе на стадион “Дунав” от 18 часа.

Подготовка започнаха и юношите до 19 години, водени от старши треньорът Емануил Върбанов. Те ще тренират на стадион „Дунав“ до 25 юли, след което до 5 август са на лагер в столичния комплекс „Царско село“ заедно с отборите на ЦСКА, „Септември“-София и „Монтана“. Там ще се изиграят контролни срещи с трите тима. Треньорският щаб вече е привлякъл 6 нови футболисти, като се преговаря с още 2-3 играчи. През изминалия шампионат отборът на „Дунав“ финишира на 9-то място в Елитната юношеска група до 19 години.

Продължават заниманията и на всички по-малки формации, които са част от Детско-юношеската школа на „Дунав“, както и на девическия футболен отбор.

Школата на ФК „Локомотив“ също работи усилено, като през новия сезон ще участва в първенствата при децата и юношите със 7 формации. За пръв път от 17 години насам „железничарите“ ще имат отбор при старшата възраст, който вече е събран и води тренировъчен процес.

Основната група при новосформирания тим на юношите старша възраст, родени 2000/01 г., е от нашата локомотивска школа. Това са 15 момчета, които миналия сезон бяха в предната възрастова група. Към нас се присъединиха и няколко юноши на русенските „Дунав“ и „Левски 2000″. Надявам се от тoзи отбор да дадем път на повече младежи в мъжкия футбол“, обясни треньорът им Калоян Георгиев, предава Русе медиа.

„Локомотив (Русе) по традиция ще запише участие и в зона „Русе“ с отбори деца, родени 2004/05 г., и юноши младша възраст – родени 2002/03 г. Треньори на тези формации през новия сезон ще бъдат съответно Валентин Валентинов и Румен Шанкулов. „Железничарската“ школа ще има представителен отбор в турнирите на БФС по Футбол 9 /родени 2007 г./ с треньор Калоян Георгиев.

При възрастовите групи, които попадат в първенствата по Футбол 7, са сформирани два отбора – на родените през 2008 г., с треньор Валентин Валентинов, и на родените през 2009 г., с треньор Динко Дерменджиев.

Дерменджиев ще води и формацията на родените през 2010 г., която ще участва в турнирите по Футбол 5.

Отделно, в школата на Локо (Русе) през настоящия сезон ще се работи в подготвителна група при най-малките футболисти – родените през 2011/12 г. Заниманията в нея ще се водят от новопривлеченият треньор Георги Братованов. И през тази година подготовката на вратарите в школата ще бъде поверена на треньора Златко Златев.

Общо 150 деца и юноши ще защитават „червено-черната“ фланелка през започващия сезон 2018/19. Тренировките ще се провеждат на базите „Ялта“ и „Марисан“. Официалните мачове на децата и юношите младша и старша възраст засега се планира да се играят на терена на Спортното училище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари