САЩ: Заставаме заедно с България срещу злонамерени действия на нейна територия

0
Твърдо подкрепяме суверенитета на България, посочиха в позицията си от посолството на САЩ у нас
Твърдо подкрепяме суверенитета на България, посочиха в позицията си от посолството на САЩ у нас

"България е приятел, съюзник в НАТО и стратегически партньор. Ние твърдо подкрепяме суверенитета на България и още веднъж заставаме заедно с нея срещу злонамерени действия на нейна територия", това заявиха в изявление от Посолството на САЩ у нас.

Изявлението е в контекста на разразилия се скандал след обвинения на Прокуратурата, че руски интереси стоят зад четири експлозии в складове за боеприпаси у нас. От Държавното обвинение сравняват четири такива случая, при които е забелязано сходство. Те са станали през последните 10 години. Заподозрени са шестима руски граждани, пребивавали в България във времето около взривовете и опита за отравяне на оръжейния търговец Емилиян Гебрев.

След обвинението от прокуратурата премиерът в оставка обяви, че България ще бъде безкомпромисна при заплаха за националната сигурност. Посланикът на Русия бе извикана в българското Министерството на външните работи за обяснение. А ресорният министър Екатерина Захариева заяви, че ще действат, без да нарушават дипломатическите отношения с Москва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари