Посолството на САЩ в България: Украински военни биологични лаборатории не съществуват

2
Русия, а не Украйна, разполага с активна програма за биологични оръжия в нарушение на Конвенцията за забрана на биологичното оръжие (КБО), посочват от там
Русия, а не Украйна, разполага с активна програма за биологични оръжия в нарушение на Конвенцията за забрана на биологичното оръжие (КБО), посочват от там Снимка: iStock

Твърденията на Русия за съществуването на украински военни биологични изследователски лаборатории са абсолютно неверни

Това се казва в изявление на посолството на САЩ в България, изпратено до БГНЕС.

Както заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ в негово публично изявление от 9 март твърдението, че Съединените американски щати разработват биологични оръжия не отговаря на истината. Русия, а не Украйна, разполага с активна програма за биологични оръжия в нарушение на Конвенцията за забрана на биологичното оръжие (КБО)“, подчертават от американското посолство.

Твърденията на Русия за съществуването на украински военни биологични изследователски лаборатории са абсолютно неверни. Украйна стриктно спазва Конвенцията за забрана на биологичното оръжие (КБО). В противен случай САЩ не биха си сътрудничели с Украйна за мирни цели. Изследователските лаборатории в Украйна са изцяло ръководени от министерствата на здравеопазването и на земеделието на Украйна“, се посочва в изявлението.

От своя страна, САЩ са предоставяли подкрепа за реновиране и оборудване на лабораториите и за обучение на персонала им с цел по-безопасна и ефективна работа при наблюдението и реакцията при различни заболявания.

От самото начало тази подкрепа е публично документирана – с гордост, яснота и прозрачност. Дейността на тези лаборатории е изцяло посветена на мирни цели, за разлика от руските програми за химически и биологически оръжия, които по своя характер са офанзивни“, се казва в още в изявлението на посолството на САЩ у нас. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    14
    @@@@
    От своя страна, САЩ са предоставяли подкрепа за реновиране и оборудване на лабораториите и за обучение на персонала им с цел по-безопасна и ефективна работа при наблюдението и реакцията при различни заболявания. Финансирано от министерството на отбраната на САЩ :D
  • -2
    13
    Serafim Ivanov
    Те си признаха а вие си пишете така фалшива медия
  • -2
    12
    хахахах
    Това го прЕкеиват медиите, ние знаем от нашЕТе медеи
  • 2
    11
    ???
    Ами че то и в България има, и във всяка друга нормална държава с фармацевтична промишленост - да ни бомби путкин и нас ли предлагате???
  • 0
    10
    Херо Мустафа
    Това са лъжи ИМА БИОЛАБОРАТОРИ В УКРАЙНА КОИТО ПУТИН Е ДУМНАЛ.МЕДИЙТЕ ПРЕКРИВАТ МНОГО А НА САЩ ПЪК ИЗОБЩО НЕ ИМ ВЯРВАМ.ДОЛНИТЕ БОКЛУЦИ ИСКАХА ДА НИ ИЗБИЯГ ДО КРАК С ФАЛШИВИТЕ ИМ БЪРКОЧИ УЖ СРЕЩУ КОВИД КОЙТО ПАК Е ТЯХНО ДЕЛО.ЩЕ ВИ ЕБЕМ МАЮКАТА ЛЪЖЛИВА ОТКАЧЕНИ АЛЧНИ И АНТИБЪЛГАРСКИ МЕДИИ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари