Със свещ и молитва за Лидия Петрова

0
Десетки се помолиха за Лидия Петрова
Десетки се помолиха за Лидия Петрова Видео: БГНЕС

Със свещ и молитва за Лидия Петрова няколко десетки граждани се събраха около фонтана пред Президентството, където вчера 38-годишната жена се самозапали и в момента се намира в изключително тежко състояние.

"Искаме да изразим съпричастността си към нещастието на тази жена, която бе доведена от мизерията в България тук на това място, за да направи саможертва. Не подкрепяме подобни саможертви, но тя е символ на състоянието на българската държава", каза един от присъстващите на бдението, което бе организирано чрез социалните мрежи под надслов "Не на отчаянието".

Тази държава е в агония, която продължава вече десетки години, влошава се с всеки изминал ден и независимо от това политиците в лицето на управляващите през последните 3-4 мандата не правят нищо, за да излезем от тази агония и нещата в България да започнат да се развиват възходящо, добави мъжът. Пред Президентството той бе донесъл плакат, който гласеше "Те поГЕРБаха България".

"Не само ГЕРБ са виновни за състоянието на българската държава. Виновни са и останалите предшестващи управляващи - БСП, НДСВ, СДС и т.н.", каза още мъжът и обясни, че това е плакатът, който се успели да изготвят, но протестът им е срещу всички партии на прехода.

Съжалявам, много хубав човек, организирала е събития с деца. Това, което се случва, е отвратително. Може би това е някакво проклятие на нашата "демокрация"", каза друг от присъстващите около мястото, където вчера Лидия се превърна в жива факла, докато в сградата на Президентството течаха консултации за съставяне на следващо правителство на страната.

"Причина за случилото е дезинтеграцията на обществото. Всички сме сами. Тази жена не е имала към кого да се обърне - така го разбирам", обясни за БГНЕС жена, която също бе дошла със свещ пред Президентството. Според нея Лидия се е чувствала се в беда и е направила нещо, което е необяснимо. "Яростта трябва да бъде насочена другаде - към този, който причинява белята. Това е моето послание", каза още жената. На въпрос кой е този, който причинява белята, тя отвърна така: "То се знае кой е. Откакто Бойко Борисов се пръкна в пространството, той вся омраза между хората. Самото му поведение е такова, че предизвиква реакция на омраза и разделение между всякакви общности - между учители, зърнопроизводители. Няма критерий, по който да не ни е разделил и това дава своите резултати."

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари