Санираха блоковете "Чинар" и "Елба"

0
Да се надяваме, че обновяването е качествено и няма да има инциденти
Да се надяваме, че обновяването е качествено и няма да има инциденти

Блоковете „Елба“ и „Чинар“ в Русе са обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщиха от Общината.

Блок „Елба“ в квартал „Родина 2“ има 15 етажа и над 170 живеещи в него, а вложените средства за обновяването му са малко над 1 270 000 лв.

Блок „Чинар“ в квартал „Здравец - Изток“ е осеметажен и има 6 входа, от които 4 участват в Програмата. Има 78 апартамента, в които живеят над 150 души, а вложените средства за обновяването са над 1 240 000 лв.

Жилищните блокове вече са с подменени PVC дограми, положена топлоизолация и мазилка на всички фасади, освежени стълбищни клетки, подменено осветление в общите части, ремонтиран покрив и монтирана нова мълниезащита.

Към момента, в Община Русе вече има 23 завършени сгради по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, като до края на годината, техният брой се очаква да достигне 26.

Да се надяваме, че обновяването е качествено и няма да има инциденти, както при блок в квартал "Здравец", където част от покривните плочи се откъртиха бързо след като бяха поставени и сега "плачат" за нов ремонт....

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари