Само за два дни събраха средствата за люлка за деца с увреждания в Русе

3
Инициаторите разшириха кампанията, набират още средства
Инициаторите разшириха кампанията, набират още средства Снимка: Анна Йончева

Само за два дни след старта на кампанията за набиране на средства, с които да се направи люлка за деца в инвалидни колички в Русе, парите са събрани, съобщи един от инициаторите Иван Белчев от сдружение Ruse GO.

Над 100 души са подкрепили идеята, като първоначалната сума от 4500 лв., която бе нужна, вече е надхвърлена, а даренията продължават. По данни на Агенцията за социално подпомагане в Русе има 462 деца с над 50% заболяване, от които 78 деца са с над 90 % заболяване.

От общината са предложили люлката да бъде поставена на детската площадка на пл.“Дунав“, но според родителите на деца със специални потребности мястото не е подходящо и те биха предпочели да е в Парка на младежта. Идеята е децата в инвалидни колички да бъдат заедно с останалите си връстници, с които да общуват и се забавляват, пише Русе медиа.

Тъй като вече са събрани повече средства, организаторите са решили да разширят кампанията. До вчерашния ден са били дарени малко над 6200 лв.

С допълнително 1200 лв. ще монтираме на 3 места в града обезопасена седалка за люлка, която е подходяща за деца със специални потребности.

С 1000 лв. допълнително ще инвестираме в зеленчукова градинка около площадката в 4 големи сандъка, които ще се обгрижват от децата и техните родители; ще посадим цветя; ще използваме по-качествена подова настилка около люлката. Ако имаме 5000 лв. допълнително ще купим детска електрическа инвалидна количка, която да е подходяща за разходки из пресечена местност. Ще я предоставяме за временно ползване на всеки желаещ. От името на всички замесени ви благодаря за направените дарения!“, сподели Иван Белчев.

Ето и начините, по които може да се дари за каузата:

Дарение чрез Facebook

или

Дарение по банков път:

Титуляр: ВИП ФОР КИДС СДРУЖЕНИЕ

Райфайзенбанк България

IBAN: BG29RZBB91551011000771

BIC: RZBBBGSF

Основание за плащане: Люлка Русе

Ако е нужен сертификат за дарението, използвайте опцията банков превод.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари