Само условна присъда за младеж, ударил по главата и откраднал чантата на жена

0
Инцидентът е станал в централната част на Варна
Инцидентът е станал в централната част на Варна Снимка: iStock

Районен съд – Варна одобри постигнато между страните споразумение, с признание на вината, по силата на което на 22-годишен младеж бе наложено условно наказание за извършен от него през м. януари миналата година грабеж над жена, съобщиха от съда.

Подсъдимият бе осъден на една година лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

Самото престъпление е осъществено рано сутринта на 29 януари 2021 година. Жертва на посегателството станала жена, която докато вървяла по тротоара на бул. „Владислав Варненчик“ в централната градска част, при разминаване с подсъдимия била нападната от него. Веднага след като я подминал 22-годишният младеж се обърнал, ударил я по главата и издърпал носената през рамото ѝ чанта, с наличните се в нея портфейл, мобилен телефон, лични документи, банкова и здравна карти. Пострадалата се опитала да задържи чантата, но не успяла, а нападателят побягнал и се скрил в съседните на булеварда улици. Общата стойност на отнетите при грабежа вещи възлиза на близо 240 лева.

Младежът е с чисто съдебно минало. Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалата. В тежест на подсъдимия остават направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Недоумяващ
    Не очаквах в Районен съд - Варна, да работят такива свирепи съдии!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари