Само на 18 години, а вече милиардер!

0
Германски тийнейджър е най-младият милиардер в света
Германски тийнейджър е най-младият милиардер в света

Германски тийнейджър е най-младият милиардер в света

Кевин Давид Леман е само на 18, но богатството му се оценява на 3,3 милиарда долара. А това е повече, отколкото притежава Доналд Тръмп, пише Дойче Веле.

Той е само на 18 години, а последната класация на "Форбс" го нарежда на първо място сред най-младите милиардери в света: богатството на германския тийнейджър Кевин Давид Леман се оценява на 3,3 милиарда долара. Това е повече, отколкото притежава Доналд Тръмп. Германският мултимилиардер е собственик на половината дялове от веригата дрогерии dm, която разполага с 3800 филиала, включително и в България. За dm по цял свят работят 62 000 души. Бащата на Кевин Гюнтер Леман, който скоро ще стане на 80 години, прехвърля своите дялове на сина си още преди 4 години. Само че до септември 2020, когато наследникът навършил пълнолетие, те се управлявали от доверителен фонд. И бащата, и синът последователно избягват публични изяви и се крият от медиите, които дори не разполагат с верифицирана снимка на Кевин Давид Леман. В мрежите се върти една-единствена мистериозна фотография на усмихнат млад човек в автомобил, но не се знае дали това наистина е съсобственикът на dm.

Кои са другите млади милардери?

В класацията на "Форбс" младият германски милиардер измести 23-годишната американка Кайли Дженър, която до миналата година водеше листата на най-младите супербогати по света. Кайли Дженър е риалити-звезда със собствена козметична компания, която активно присъства в социалните мрежи. Тя е сестра на Ким Кардашиян, също риалити-звезда.

Една година по-възрастен от Дженър е китаецът Уанг Зелонг, чието наследствено богатство, натрупано в химическата индустрия, се изчислява на милиард и половина долара.

Приблизително на същата сума се оценява богатството и на норвежката Александра Андресен, наследила банков бизнес. В класацията на "Форбс" присъства и сестра ѝ Катарина Андресен. Сред най-младите милиардери е и американецът Остин Ръсъл, който основава стартъп в областта на електрониката с начален капитал 100 000 долара, а в момента притежава вече 2,4 милиарда.

Много след Мъск и Безос

Разбира се, в класацията на "Форбс" младите милиардери заемат скромни позиции в сравнение най-богатите хора по света. Кевин Давид Леман се класира чак на 925-о място сред общо 2755 милиардери в световен мащаб.

Германските милиардери никога досега не са били толкова много, колкото в момента: 136 на брой. "Форбс" изчислява богатството на хората в своята листа не само въз основа на стойността на бизнеса им. В сметката влиза още имуществото - къщи, яхти, произведения на изкуството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук