Съдят мъж за катастрофа с жертва край Русе

1
Шофьорът е бил дрогиран и е карал с превишена скорост
Шофьорът е бил дрогиран и е карал с превишена скорост Снимка: БГНЕС

Шофьорът е бил дрогиран и е карал с превишена скорост

Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд обвиняем, нарушил правилата за движение, като шофирал след употреба на наркотици и с превишена скорост, и допуснал пътнотранспортно произшествие с един загинал

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняем, нарушил правилата за движение по пътищата, като управлявал автомобил след употреба на амфетамин и метаамфетамин и с превишена скорост, и допуснал пътнотранспортно произшествие при което по непредпазливост причинил смърт на 40-годишен мъж (негов спътник) - престъпление по чл. чл.343,ал.3,пр.2,б.“б“,пр.1,вр. чл. 343, ал.1, б. „в”, пр.1 във вр. с чл. 342, ал.1, пр.3 от НК.

Обвиняемият М.Ш. и пострадалият били близки приятели и работели заедно на строителен обект. Въпреки, че преди това обвиняемият бил употребил амфетамин и метамфетамин, на 17.02.2023 г. около 07:00 часа двамата тръгнали за работа като пътували с лек автомобил „Фолксваген“, управляван от обвиняемия.

При движението си по път гр. Русе – гр. Велико Търново, в землището на гр. Русе, обвиняемият нарушил правилата за движение по пътищата, като не контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което управлявал и се движил с превишена скорост от 83,7 км/ч, при максимално разрешена от 80 км/ч. В резултат на това загубил контрол над лекия автомобил, който напуснал платното за движение и се блъснал в крайпътното дърво. При настъпилото пътнотранспортно произшествие по непредпазливост причинил смъртта на Н. К., който пътувал на предната седалка в автомобила. Деянието е извършено след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    ИНТЕРЕСНО
    Журналистите винаги натъртват пола на субекта, участвуващ във събитието , на което е посветена дописката. Например - мъж, жена. Обаче има проблем - ако субекта е хермафродит , травестит или друго нещо , тогава как ще го пишат като полова идентичност ? Не е ли редно в модерните времена полът да не е обект на натъртване , защото е смешно като пишат мъж , пък то 20 годишно хлапе .
  • 6
    1
    Хахахах
    Тия ебават ли се? Тираджиите си карат там с 90км/ч и никой нищо, а тук за 4км/ч било голямо превишение...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари