Съдът в Русе отмени 20 лева глоба за управление на автомобил със затъмнени стъкла

3
Шофьорът бил взел инцидентно „Форд Мондео”-то на 18 ноември миналата година
Шофьорът бил взел инцидентно „Форд Мондео”-то на 18 ноември миналата година Снимка: Dunavmost

Шофьорът бил взел инцидентно „Форд Мондео”-то на 18 ноември миналата година

Районният съд в Русе отмени Наказателно постановление No 21-1882-000736/15.12.2021 г. на Началник Сектор в Първо РУ при ОД на МВР гр. Русе, с което за нарушение на чл.105, ал.1 от ЗДвП и на осн. чл.185 от ЗДвП на СТ. от гр. Русе било наложено наказание “Глоба” в размер на 20.00 лв.

На 18.11.2021 г., около 15:45 ч. С. С. управлявал лек автомобилФорд Мондео” с рег. No Р …., собственост на А., по улиците на гр. Русе. В 15.45 ч., движейки се по ул.“Борисова“, в района на дом No 38 С. бил спрян за проверка от полицейски патрул на Първо РУ при ОД МВР-Русе в състав М.М. и И.И. – полицейски служители в управлението. При оглед на автомобила, полицейските служители установили визуално, че предните и задните странични стъкла на вратите на същият са затъмнени чрез залепено фолио, като по този начин била намалена прозрачността им. Предвид така установеното, полицейските служители преценили, че С. е допуснал нарушение на чл.105, ал.1 от ЗДвП, за това, че управлява лек автомобил, на който е намалена прозрачността на стъклата на предните странични врати, с поставено тъмно фолио, за което М. М. съставил против С.С. акт.

Съдът констатира, че е налице незаконосъобразен административен акт, тъй като отговорността на жалбоподателя е ангажирана, за нарушение, чиито състав той не осъществил нито от обективна, нито от субективна страна.

Както се установява от доказателствата по делото, л.а. „Форд Мондео” с рег. No Р…. е собственост на лице, различно от С. С. и последният само е ползвал инцидентно автомобила, след като на същият вече били облепени с фолио процесните стъкла. Няма никакви данни по делото С. да бил съпричастен по какъвто и да е начин с действията по облепяне с фолио, които в крайна сметка причинили намаляване прозрачността на стъклата на автомобила, поради което същият не може да бъде субект на това нарушение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Само Минавам
    имах предвид мнението на №6*
  • 6
    7
    Само Минавам
    абсолютно съм съгласен с №5. Нещо повече изброените институции, често действат като организиране престъпна група (ОПГ), не само, че се пазят се взаимно (омерта), но и генерират престъпност. И едно важно уточнение, не са длъжни да произвеждат "справедливост" - няма такова нещо в законите ни, трябра да произвеждат "законност" - да налагат закона върху казусите, но не и "справедливост". Справедливостта ще я раздадем ние, когато ни омръзне да търпим това ОПГ. Справедливостта е инструмента на народа, законността е инструмента на институциите ;)
  • 10
    6
    до 5
    Прав си, абсолютно нищо не произвеждат, а трябва да произвеждат ред, справедливост, сигурност. Винаги съм казвал, че с тях или без тях - разлика никаква.
  • 15
    5
    Само Минавам
    до 3, полицията е на бюджетна издръжка. Плиция, съд и прокуратура не произвеждат нищо - те само жадно консумират това което е събраното в бюджета от реалният сектор. Така че няма значение за кого са разноските, при всички хипотези се заплащат от тези които произвеждат нещо.
  • 13
    4
    до 3
    Не, едва ли са за сметка на полицаите. Когато европейският съд присъди обезщетение на някой, заради некадърност на държавен служител, то кой изплаща обезщетението? Данъкоплатецът.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари