Съдът не пусна от ареста Патрик Първев

0
Обвиненият в опит за убийство на 3-годишния Христо искал да ходи на училище
Обвиненият в опит за убийство на 3-годишния Христо искал да ходи на училище Снимка: БГНЕС

Обвиненият в опит за убийство на 3-годишния Христо искал да ходи на училище

Софийският градски съд (СГС) отказа да пусне от ареста Патрик Първев. Той е обвинен в опит за убийство на 3-годишния Христо в столичния кв. Зона Б-19.

Сега обаче моли да излезе от ареста, защото... иска да ходи на училище. Според защитата му, ако бъде пуснат под домашен арест, той може да продължи образованието си.

Днес 18-годишният младеж каза, че другият задържан за побоя над малкия Христо го е заплашвал, че ще го убие. Това се случило доста преди да ги арестуват. Патрик не каза какво му е казвал Александър, но потвърди, че заплахите били, за да не го издаде, че е удрял детето.

В края на юли Първев и съучастникът му Александър Донов получиха най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

Съдебномедицинска експертиза показа многобройни увреждания по тялото и главата на детето, които се дължат на удари с твърди тъпи предмети. Различният цвят на кръвонасяданията дали основания да се заключи, че те са с давност 7 или 10 дни преди момченцето да влезе в болница.

За щастие, малкият Христо, който бе настанен в "Пирогов" в изключително тежко състояние и с опасност за живота, излезе от кома на 23 юли.

Майка му Невена Велинска е музикант и работи на кораби в Скандинавия. Тя плащала на Александър да се грижи за сина й. Патрик обаче се нанесъл в апартамента, след като майката заминала в чужбина на 26 юни.

Първоначално бащата на Александър трябвало да се грижи за Христо, а Александър да помага, но впоследствие двете момчета започнали да гледат 3-годишното момче.

По време на съдебното заседание на 23 юли Александър каза, че съжалява за случилото се.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари