Съдът гледа мярката за неотклонение на шофьора, прегазил 15-годишния Филип

0
След смъртта на момчето десетки хора се събраха на протест пред сградата на МВР с искане за по-строг контрол на пътя
След смъртта на момчето десетки хора се събраха на протест пред сградата на МВР с искане за по-строг контрол на пътя Снимка: БТА

След смъртта на момчето десетки хора се събраха на протест пред сградата на МВР с искане за по-строг контрол на пътя

Съдът ще гледа мярката на 37-годишния шофьор, който в събота вечерта прегази на пешеходна пътека в центъра на София 15-годишния Филип.

Мъжът е шофирал с над 2 промила алкохол в кръвта и с 80 километра в час. Стана ясно и че е имал 5 предишни нарушения на пътя, едното от които отново за шофиране в нетрезво състояние. Той ще бъде съден за причиняване на смърт, след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата, информира БНТ.

След поредната смърт на пътя, протестиращи снощи се събраха пред Министерството на вътрешните работи, в близост до мястото, където беше прегазено 15-годишното момче. Те настояват за справедливост и по-строг контрол на пътя.

Междувременно, премиерът свика извънредна среща по проблемите на пътната безопасност в Министерския съвет. В нея освен институциите, които имат отношение по темата, бяха поканени и представители на прокуратурата, Националното сдружение на общините, Столичната община, народни представители и родители на загинали в катастрофи. Беше обещано и да се работи за допълнителни законови промени и мерки, с които да се спре чувството за безнаказаност сред нарушителите на пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари