Събраха 40 000 лева за пострадалите от адския пожар в Кръстава

5
След вълната на съпричастност в социалните мрежи утре предстои да бъде разкрита и сметка за набиране на средства
След вълната на съпричастност в социалните мрежи утре предстои да бъде разкрита и сметка за набиране на средства Видео: Bulgaria ON AIR

Хората вече трети ден се борят с щетите от пожара и очакват съдействие от държавата

Освен еднократната помощ в размер на 234 лв., всички пострадали от огнената стихия във велинградското село Кръстава ще получат и адекватна помощ от държавата. Това обеща областният управител на Пазарджик, който днес се срещна с пострадалите.

След вълната на съпричастност в социалните мрежи утре предстои да бъде разкрита и сметка за набиране на средства. До този момент вече са събрани повече от 40 000 лв. в помощ на пострадалите, както и много хранителни продукти и дрехи.

Хората вече трети ден се борят с щетите от пожара и очакват съдействие от държавата.

"Гледаш как всичко си отива. Аз бях машинист в железницата. От тук от там да я направя и ето. За 10 минути изчезна всичко. И няма какво да се направи", сподели потърпевшият Али пред BulgariaOnAir

"След като бъдат описани всички щети, като се излезе с едно становище какви средства ще бъдат необходими, тогава ще се направи всичко необходими от Междуведомствената комисия да бъдат пуснати необходимите средства за възстановяване на пострадалите семейства", заяви областният управител Иван Васев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари