Възрастен пловдивчанин живее в опожарения си дом

0
Съседи търсят съпричастност да възстановят жилището му преди студените зимни месеци
Съседи търсят съпричастност да възстановят жилището му преди студените зимни месеци Снимка: Фейсбук

Съседи търсят съпричастност да възстановят жилището му преди студените зимни месеци

Пожар остави без дом възрастен мъж от Пловдив. Негови съседи се обединиха и заедно с благотворителна организация започнаха кампания да възстановят жилището му преди студените зимни месеци.

Повече от месец Петко спи в апартамента, където здрави са останали само входната врата и печката. Мъжът е на 71 години, но продължава да работи като охранител дори след бедата, която го е сполетяла.

"Имах рожден ден и вечерта отидох на работа - не съм празнувал, защото нямах никой тук, аз съм сам. Отидох на работа и сутринта около 6 ч. ми се обади комшията: "Бай Петко, апартаментът ти гори, тръгвай си веднага", разказва мъжът пред камерата на БНТ.

Вижте как можете да помогнете:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари