Съби Събев: С използването на ядрено оръжие войната преминава в друга рамка

0
Разполагането на руския ядрени оръжия в Беларус е повече акт на ядрено сплашване, заяви първият военен представител на България в НАТО
Разполагането на руския ядрени оръжия в Беларус е повече акт на ядрено сплашване, заяви първият военен представител на България в НАТО Видео: NOVA

Разполагането на руския ядрени оръжия в Беларус е повече акт на ядрено сплашване, заяви първият военен представител на България в НАТО

"С използването на ядрено оръжие войната преминава в друга рамка. Руската федерация разполага с около 2000 тактически ядрени средства. САЩ – с около 200 000, част от които са разположени в Европа в рамките на НАТО. НАТО е ядрен съюз. Разполагането на руския ядрени оръжия в Беларус е повече акт на ядрено сплашване, който се ползва от Русия”. Това заяви генерал Съби Събев – първият военен представител на България в НАТО по NOVA.

В Руските стратегически документи се казва, че тя ще използва ядрено оръжие при заплаха за съществуване на руската държава. Когато възникне такава заплаха, при деескалиране на ситуацията, Русия ясно може да ескалира с един ядрен взрив”, обясни ген. Събев ходовете на войната.

Той припомни, че преди седмици Русия обяви, че от 1 април набира 400 000 войници по договор. „Не очаквам, че във войната в Украйна ще включи наборни войници”, каза ген. Събев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари