С Тротинетката и Чеченеца към морален регрес и тотален потрЕс

1
И тримата "герои" от мола вече са арестувани, а дали ще бъдат осъдени за гаврата с момчето ще разберем съвсем скоро
И тримата "герои" от мола вече са арестувани, а дали ще бъдат осъдени за гаврата с момчето ще разберем съвсем скоро Снимка: Facebook

И тримата "герои" от мола вече са арестувани, а дали ще бъдат осъдени за гаврата с момчето ще разберем съвсем скоро

Извращението в пловдивски мол, случило се с дейното участие на интернет персонажите Емили с тротинетката, Чеченеца и Тошо Куката, възмути цялата българска общественост. Гаврата им с едно момче със специални (образователни) потребности, направена под заплаха, заснета на публично място и публикувана в интернет, рязко възпали социалните мрежи, въпреки че от дълго време същите тези гротескни персонажи свободно извършват по-малките си простотии и говорят откровените си глупости, но досега хората просто им се смееха, пише Неда Ковачева в Actualno.com.

Преди няколко месеца ми попадна новина, че Емили с тротинетката гостувала в столичен мол и била посрещната от екзалтирана тълпа деца и младежи, които искали да се снимат с нея. Това дребно, русо, малтретирано в детството си момиченце/момченце днес е знаменитост в света на дечурлигата у нас и сигналната лампа около него не свети от вчера. Не беше важна новина, когато тя сама призна, че се е пребила със 100 км/ч по Околовръстното шосе в София с тротинетка. Беше смешна. Не беше важна новина, когато заживя с участник от предаването "Фермата" - Тихомир, който после заяви, че иска да е жена и се кръсти Мелиса, а по-късно отново реши, че иска да е мъж. Двамата пък заживяха с още една жена, наричаща себе си Елизабет Тейлър, с която имитират семеен уют.

Отново беше смешно.

Всичко, което се случва около тези хора, е една прекалена провокация, опит за шок и евтина имитация на популярни световни влогъри

Чеченеца и Тошо Куката пък са съвсем "пресни" интернет персонажи, които са популярни в ТикТок с нечленоразделната си реч и клипове, просмукани от искрената им тъпота.

И тримата "герои" от мола вече са арестувани, а дали ще бъдат осъдени за гаврата с момчето ще разберем съвсем скоро. Вече изобщо не ни е смешно, нали? Нали осъзнаваме, че животът на тези хора вероятно не е бил никак лек в една или друга форма и това е причината те да нямат никакви морални граници?

Засега няма организация или лидер на мнение, който да се е застъпил публично за тримата. Едва ли някой ще рискува да потърси каквото и да било оправдание за една чистосърдечна гавра, тотална простотия и триумф на свободата да правиш всякакви глупости, без да носиш отговорност за делата си. От БХК например, за чиито награди "Човек на годината" Емили е била номинирана, побързаха да се разграничат от нея, посочвайки, че номинациите се правят свободно от всякакви хора и транс момичето е било посочено не от самата организация.

Не е никаква новина, че огромна част от онлайн звездите в България (а и по света впрочем) не са популярни заради някакви достойнства, умения или немислимото - някакви знания.

Те добиват известност заради това, че не изпитват абсолютно никакво неудобство да демонстрират липсата си на интелектуален багаж и чалга манталитета си.

Неудобството остава само за нас.

Позаинтересувайте се какво представлява Тик-Ток в Китай и какво навсякъде извън Китай, допълва Ивайло Ачев. Поинтересувайте се защо в САЩ, във Великобритания и в Европейския парламент почват да се промъкват забрани да се ползва. Поинтересувайте се и какво най-силно иска Китай като държава - да бъде номер едно в света! Един от начините да станеш номер едно е не просто като си по-добър, по-силен, по-можещ, а като отслабиш предишния номер едно. А как отслабваш някого - ако му поизпиеш мозъка дали няма да е най-ефективно?

Поинтересувайте се - ако не за Вас, то заради децата Ви!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Аз
    Колко от присъстващите в МОЛ-а подадоха сигнал? Детето има ли асистент,щом е със специални потребности,и ако отговорът е "да"-той къде е бил? Деградацията,душа, е във всеки от нас.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари