С концерт „През вековете“ продължава програмата на „Мартенски музикални дни“

0

Програма на Международния фестивал за 28, 29 и 30 септември

С концерта „През вековете“ Камерен ансамбъл „Софийски солисти“ и диригентът Пламен Джуров гостуват на русенската фестивална сцена на 28 септември (вторник) от 19:00 ч. в Доходно здание.

В Първия клавирен концерт на А. Шнитке – една от най-красивите и дълбоко експресивни творби на композитора, музикантите ще си партнират с талантливия руски пианист Сергей Редкин, спечелил само преди няколко месеца Втората награда от Международния конкурс „Кралица Елизабет“ в Брюксел.

Съвременният контекст на програмата на „Мартенски музикални дни“ се допълва и от джаз концерта с участието на талантливите млади музиканти от „Теодор Петков Джаз Трио“, които ще представят албума си “Bake a Biscuit” на 29 септември (сряда) от 20:00 часа.

На 30 септември (четвъртък) русенската публика ще се срещне с необикновената артистична енергия на една от най-търсените кларинетистки днес – израелката Шарон Кам, която ще партнира на световноизвестния Струнен квартет „Jerusalem“ в интерпретацията на една от най-красивите творби в ансамбловата литература – Кларинетния квинтет на Брамс. В програмата още ще прозвучат прочути струнни квартети от Моцарт и Корнголд.

Основни медийни партньори на МФ „Мартенски музикални дни“ са Българска телеграфна агенция, Българско национално радио, Българска национална телевизия и Live7 TV.

Програма на фестивала: https://www.marchmusicdays.eu

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вратата, на кабинета на шефа на ДАНС се отваря рязко. Шефа подскача, като вижда страхотна мадама да влиза.
- Коя сте вие?
- Агент!
- ЦРУ, Мосад?
- Орифлейм…

Харесай Дунавмост във Фейсбук