Започва продажбата на билети за фестивала "Мартенски музикални дни"

1
От 15 до 31 март Русе отново ще бъде музикалната столица на България
От 15 до 31 март Русе отново ще бъде музикалната столица на България Снимка: March Music Days International Festival / Facebook

От 15 до 31 март Русе отново ще бъде музикалната столица на България

18 концерта, 7 съпътстващи събития и стотици артисти от България и чужбина предлага 63-тото издание на МФ „Мартенски музикални дни“, което ще се проведе от 15 до 31 март. Това е 63-тото му издание, което се организира от Община Русе под патронажа на Министерството на културата, информира "Дарик радио".

Още с откриването на фестивала програмата поставя необикновено силен репертоарен и артистичен акцент с изпълнението на една от най-великите музикални творби на всички времена – прочутият „Реквием“ от Джузепе Верди, по случай 150 години от неговата премиера през 1874 г. в Милано. Основни участници в тази мащабна продукция са уникалният и без аналог в страната и региона на Балканите Русенски фестивален оркестър (който вече 14 години привлича към родното място бивши и настоящи възпитаници на Русенското училище по изкуствата) и Фестивален хор, под диригентството на родения в Русе български музикант Емил Табаков. Солисти на тази мащабна продукция са артисти от класата на световноизвестното българско сопрано Красимира Стоянова (също възпитаник на училището в Русе) и талантливите млади български певци Виолета Радомирска, Милен Божков и Деян Вачков.

Сред ексклузивните имена в артистичната листа на фестивала са и такива световни музиканти като Струнният квартет „Белча“, считан за един от най-добрите струнни квартети в света, необикновено атрактивният Саксофонен квартет Signum, блестящият тромбонен ансамбъл от Виена – Trombon Attraction, както и изключителното трио на концертмайстора на Виенската филхармония Албена Данаилова.

В заключителната фестивална вечер на 31 март своя силен артистичен дебют в България ще направи и младият и талантлив грузински пианист Гиорги Гигашвили в програмата на Русенската филхармония под диригентството на Димитър Косев.

Със специални фестивални програми се очакват и двата водещи български оркестъра – Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров и солист знаменитата пианистка Елена Башикарова, както и Симфоничният оркестър на БНР с диригент Георги Димитров и солист младият и извънредно надарен български пианист Емануил Иванов.

Билетите ще са в продажба или от 16-ти февруари, или от 19-ти февруари. Ще се продават на каса Опера в Русе и в мрежата на Eventim, както и на място в Доходно здание, преди концертите, ако има свободни места.

Чуйте повече от разговора с Ива Чавдарова - директор на Международния фестивал Мартенски музикални дни:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари