С колко поскъпва шарана за Никулден?

1
Средната цена по магазините е 11 лева за килограм, това е около 1,50-2 лева повече от миналата година
Средната цена по магазините е 11 лева за килограм, това е около 1,50-2 лева повече от миналата година

Средната цена по магазините е 11 лева за килограм, това е около 1,50-2 лева повече от миналата година

Никулден е едва след няколко дни. Традиционно на този празник се яде шаран. Някои хора обаче залагат на други риби. Businessnovinite.bg провери как вървят цените на различните риби по магазините.

През последните години много българи за улеснение поръчват риба от онлайн магазин. Там разнообразието е голямо, а и има както пресни, така и охладени и замразени риби.

На пазарите в София килограмът шаран върви между 8 и 14 лева на килограм. Средната цена по магазините е 11 лева за килограм, това е около 1,50-2 лева повече от миналата година. Тъй като рибата варира в теглото си между 1 кг. и 2,5 кг., ще трябва да се бръкнете с между 11 и 28 лева, за да сложите шаран на трапезата си.

Ако не искате да се занимавате с приготвянето му у дома, в сайтовете за групово пазаруване има оферти за 1,5 кг. пълнен с гъби и орехи шаран за 30 лева. По ресторантите цената на пълнения шаран обаче може да мине 50 лева.

Пресният лаврак по магазините върви около 40 лева за килограм. Ако го вземете охладен обаче, цената пада до 22 лева. 40 лева е килограмът и на прясната сьомга котлет. Един брой котлет обикновено е около 250 грама, така че ще излезе около 10 лева. Половин килограм охладено филе от сьомга може да купите за 28 лева.

Килограм прясна пъстърва върви около 13-14 лева. Охладената риба се продава срещу 7,50 лева за половин килограм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    додо
    Риба и рибни ястия не ям ,аZKU рибарите да ловят шарани!!
  • 5
    1
    Граматик
    ШаранЪТ !!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари