Руското посолство в София спря издаването на туристически визи

0
Сергей Лавров не се ангажира със срокове и подробности как ще функционират посолството в София и консулските служби в Русе и Варна занапред
Сергей Лавров не се ангажира със срокове и подробности как ще функционират посолството в София и консулските служби в Русе и Варна занапред Снимка: bTV

Сергей Лавров обяви, че мисията у нас не може да работи нормално

Руското посолство в София спря издаването на туристически визи, информира bTV.

Междувременно Москва излезе с първи коментар по казуса с изгонените от страната ни дипломати. Министърът на външните работи Сергей Лавров обяви, че мисията у нас не може да работи нормално.

Русия все още не е взела решение да затвори посолството си в България, стана ясно от първия коментар на Лавров след изгонването на 70 служители с дипломатически статут.

Сега, след този абсолютно незаконен трик, оценката на външното ни министерство е, че в момента посолството ни практически не е в състояние да работи нормално. Разбира се, ще отговорим на българските си колеги реципрочно“, каза Сергей Лавров.

На пресконференция в Москва той заяви още, че София гони руските дипломати под натиска на Вашингтон.

Руският първи дипломат обвини премиера в оставка Кирил Петков, че е "готов да изпълни всяко желание на своя американски господар".

Изявлението на Лавров идва ден след отпътуването от България на 70 руски служители с дипломатически статут.

Сергей Лавров не се ангажира със срокове и подробности как ще функционират посолството в София и консулските служби в Русе и Варна занапред. Проверка на bTV установи, че във Варна от днес до 7 юли временно няма да обслужват граждани, но от 8 юли ще продължат да издават паспорти.

От страницата на руската мисия е видно, че в момента е спряно издаването на туристически визи, но не и на паспорти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    @@
    България трябва да изгони всички сащнически дипломати на урода сащ!
  • -1
    1
    Мунчо
    Изгонете и МУтрофанова. Нека разбере Лавров как се говори за българския министър-председател.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари