Руското посолство у нас показа атака с крилати ракети

0
Каква ли е целта на необичайното видео
Каква ли е целта на необичайното видео

Необичайно по съдържанието си видео беше публикувано на страницата във фейсбук на посолството на Руската федерация у нас

На клипа се вижда пуск на морски крилати ракети „Оникс“ от подвижен брегови ракетен комплекс "Бастион".

"Използване на бреговия ракетен комплекс "Бастион" срещу обектите на инфраструктурата на ВСУ (Въоръжените сили на Украйна - бел.ред.)", гласи краткия коментар към видеото.

Въпросните кадри бяха публикувани от Министерството на отбраната на Руската федерация на 23 март и са добре известни на потребителите в социалните мрежи, които следят развоя на войната в Украйна. на тях се вижда ракетна атака от територията на Крим по украински военни инсталации за радиотехническо разузнаване в Одеска област.

Не е ясно защо от руската дипломатическа мисия у нас са решили да ги покажат отново. До момента от посолството се въздържаха да публикуват съдържание от подобен род. На страницата му във фейсбук обикновено се споделят изявления на действащия посланик, на руски официални лица, както и позиции на руската държава по въпроси от международната и двустранната политика.

Бастион“ (според кодификацията на НАТО: SSC-5 „Stooge“) е брегова ракетна система, въоръжена с противокорабна ракета П-800 „Оникс“. Предназначен за поразяване на надводни кораби от различни класове и типове от десантни формирования, конвои, морски и авионосни ударни групи, както и единични кораби и наземни радиоконтрастни цели в условия на интензивен огън и електронно противодействие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ...
    яко !!! смърт на нацизма !!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари