Руският гигант Yandex пусна първия си смартфон

0
Моделът Yandex.Phone работи с Android
Моделът Yandex.Phone работи с Android Снимка: Yandex

Руският интернет гигант Yandex пусна първия си смартфон – дългоочаквано навлизане на пазара на хардуер на база вече популярните онлайн услуги и приложения на компанията.

Фирмата е известна с най-широко използваната уеб-търсачка в Русия и бившия съветски регион. В последно време компанията активно работи за разширяване на портфолиото си с цел да защити своя пазарен дял, пише TECHNEWS.bg.

Yandex създаде редица популярни приложения за различни услуги – от таксиметрови поръчки до доставки на храна. Новото устройство, наречено Yandex.Phone, е в продажба от четвъртък в Русия за 17 990 рубли.

Цената на смартфона е по-ниска от тази на конкурентите модели на Apple и Samsung. Телефонът работи с операционна система Android. Макар че дизайнът е създаден от Yandex, устройството се произвежда в Китай.

Различните приложения за плащане, музика, карти, такси и храна на Yandex са предварително инсталирани на телефона. Той има и гласов асистент, наречен „Алиса”, който използва изкуствен интелект и е подобен на Alexa на Amazon.

Ние изградихме Yandex.Phone, за да предложим на руските потребители смартфон, оборудван с всички локализирани инструменти, които помагат на потребителите да се справят по-добре с ежедневните си задачи”, заяви официалният представител на Yandex Фьодр Йежов.

В този смартфон приложенията на Yandex са представени под формата на екосистема, в средата на която е Алиса”, уточни Йежов.

Моделът има 5,65-инчов Full HD+ екран, осемядрен процесор Snapdragon 630, двойна основна камера 16MP+5MP и селфи камера 5MP, оперативна памет 4B и флаш сторидж 64GB, батерия 3050 мАч и операционна система Android 8.1.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари