Русия банкрутира с ускорена процедура изтеглилите се компании

0
Бихме искали компаниите да продължат да работят тук, сподели в интервю руският министър на финансите Антон Силуанов
Бихме искали компаниите да продължат да работят тук, сподели в интервю руският министър на финансите Антон Силуанов Снимка: ЕПА / архив

Бихме искали компаниите да продължат да работят тук, сподели в интервю руският министър на финансите Антон Силуанов

Изтеглянето на чуждестранните компании от Русия не е изгодно за никого. Това заяви в телевизионно интервю руският министър на финансите Антон Силуанов, предава БНР.

В ефира на държавния телевизионен канал “Русия 24” Силуанов съобщи, че министерството на финансите е разработило ускорена процедура за банкрутиране на чуждестранните компании, които решат окончателно да напуснат руския пазар. В същото време Силуанов подчерта:

Бихме искали компаниите да продължат да работят тук, защото в руските и в чуждестранните компании работят руски работници, потребява се руска продукция, произвежда се допълнителен брутен вътрешен продукт“.

Министърът на икономическото развитие Максим Решетников заяви от своя страна, че причините, поради които чуждестранните компании се изтеглят от Русия са по-скоро логистични, отколкото политически.

„Въпросите, които поставиха на първо място бяха свързани с логистиката, с необходимостта от пренастройване на производствените вериги, с търсенето на доставчици в азиатските страни“.

Междувременно президентският представител по правата на предприемачите Борис Титов подчерта, че новите западни санкции вредят в най-голяма степен на малкия и средния бизнес. От думите му стана ясно, че след започването на военната операция в Украйна делът на засегнатите от санкциите предприятия се е увеличил от 26 на 84%. Титов се позова на резултатите от проучване на Института за икономически растеж “Пьотър Столипин” сред около 6 000 руски предприемачи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Bonkerz
    Според няколко мнения Запада е блокирал чуждестранна валута на руската централна банка на стойност 250-300 милиарда долара. А един Путинофил твърди, че Запада имал бизнес за 1 трилион долара в Русия, който щял да се национализира и заводите пак щели да си работят. Ха да видим как ще стане, щом причините били логистични, а и без западните технолигии и ноу-хау тия бизнеси не 1 трилион, а 10 милиарда сиг няма да струват под руско ръководство...
  • -2
    2
    ...
    Ускорената процедура е за западните компании, а не за руските...хахахахах
  • 2
    1
    РУК за Ръша
    Айде фалирайте гнусни рашистки окупаторски боклуци! Ще има 100 години да оправяте каквото Владолф Путлер ви докара!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари