Русия затвори въздушното си пространство и за Литва, Латвия, Естония, Словения и Румъния

0
Вчера Русия вече затвори въздушното си пространство за самолети, свързани с България, Полша и Чехия
Вчера Русия вече затвори въздушното си пространство за самолети, свързани с България, Полша и Чехия Снимка: EPA/БГНЕС

Русия съобщи днес, че затваря въздушното си пространство за авиокомпании, свързани със или регистрирани в Латвия, Литва, Естония и Словения.

Решението идва в отговор на приетата от тези страни такава мярка за санкционирането й след нахлуването в Украйна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Забраната ще засегне също транзитните полети на тези компании в Русия, посочи в комюнике руската агенция за въздушен транспорт "Росавиация". Агенцията уточни, че полети на руски компании ще продължат да се извършват до анклава Калининград, като се прелита над международни води в Балтийско море и се заобикаля Литва.

Вчера Русия вече затвори въздушното си пространство за самолети, свързани с България, Полша и Чехия, след като тези страни въведоха такава мярка срещу руските авиокомпании.

Германия също иска да затвори въздушното си пространства за руски самолети заради нахлуването в Украйна, каза вчера за АФП говорител на германското министерство на транспорта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Хорошо, блядь!
    Само въздушното ли е? Останалото "9 дни път с камили", как е?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари