Русия спира продажбата на туристически пакети за Турция

0
Руският туризъм се отвръща от Турция
Руският туризъм се отвръща от Турция

Руският туризъм се отвръща от Турция поне засега. Това стана ясно след инцидента със свалянето на руския военен самолет от турската страна.

"На фона на изявлението на външното министерство с препоръка към гражданите на Руската федерация да не посещават Турция, ще препоръчам на туроператорите да прекратят продажбата на туристически пакети в тази страна", заяви шефът на ведомството Олег Сафонов, след като по-рано сутринта бе свален руски бомбардировач Су-24, предаде Канал 3.

Според руснаците той е унищожен с ракета от типа "въздух-въздух" от турския F-16 и е паднал на 4 км от турската граница на сирийска територия. Путин нарече инцидента "удар в гърба" в полза на терористите. Веднага след президента външният министър Сергей Лавров препоръча заради нарастващата терористична заплаха в Турция руснаците да не посещават страната в близко време.

"След изявлението Ростуризъм ще реагира тутакси. Още днес настоятелно препоръчваме да се прекрати реализацията на туристически пакети в Турция, както директно, така и през трети страни", допълни Сафонов.

Очаква се още Ростуризъм да направи проверка през туроператорите колко руски туристи в момента почиват в Турция.

По думите на Сафонов там на този етап не се намират голям брой руски туристи, но главното е да се обезпечи тяхната безопасност. После ще се пресмята какви загуби ще понесе туристическият бизнес в Русия и Турция, допълни шефът на Ростуризъм.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари