Русия създава въздушно-космически въоръжени сили

0
ВКС ще обедини Военновъздушните сили (ВВС) и Войските на въздушно-космическата отбрана / снимката е илюстративна
ВКС ще обедини Военновъздушните сили (ВВС) и Войските на въздушно-космическата отбрана / снимката е илюстративна

В съответствие с президентски указ от 1 август в Русия се създава нов вид въоръжени сили - Въздушно-космически сили (ВКС), съобщи на съвещание в Москва днес министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС. 

ВКС ще обедини Военновъздушните сили (ВВС) и Войските на въздушно-космическата отбрана. Така  под единно ръководство се поставят авиацията, войските на противовъздушната и противоракетната отбрана, космическите сили и средства на руските въоръжени сили, подчерта Шойгу. Тази промяна според него е обусловена от нарастващото значение на

"На първо място, това ни позволява да съсредоточим в едни ръце цялата отговорност за военнотехническата политика по развитие на силите във въздушно-космическата сфера; второ - чрез по-тясна интеграция да повишим ефективността на работата им; и трето -  да се осигури стабилно развитие на системата за въздушно-космическа отбрана на страната", каза министърът. 

Ръководството на новата структура се поема от досегашния главнокомандващ Военновъздушните сили  генерал-полковник Виктор Бондарев.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари