Русия съди България

0
Руската страна заплаши със съд България, ако подпишем договора с Полша
Руската страна заплаши със съд България, ако подпишем договора с Полша

Руската страна заплаши със съд България, ако подпишем договора с Полша за ремонта на Миг-овете. „Въпреки този случай, който предизвиква у нас дълбоко съжаление, исхождайки от традициите на многовековната дружба между Русия и България, ние все пак се надяваме да изградим взаимноизгодно сътрудничество въз основа на международното право, пише ТОП НОВИНИ .

При все това смятаме за възможно да оспорим правомерността на подготвяното споразумение поради очевидното нарушаване на правата ни като проектант и производител на самолетите", заяви генералният директор на РСК-МиГ Сергей Коротков, цитиран от агенция ТАСС.

Той допълва, че руската страна няма да обслужва българските изтребители МиГ-29, ако България сключи договор за ремонта им с Полша.

По-рано българското правителство одобри подписването на междуправителствено споразумение с Полша за ремонта на руските самолети, припомня агенцията.

„В случай, че българската страна подпише споразумението с Полша за ремонта на двигателите РД-33, не ни остава друг изход, освен да се откажем от техническата поддръжка на МиГ-29 на Военно-въздушните сили на България, каза той.

Коротков поясни, че в такъв случай правомерността на по-нататъшното използване на самолетите ще е под въпрос, както и безопасността на летците. Според него решението е взето конюнктурно и вероятно под външен натиск.

По думите му условията, които компанията е предложила на България са доста изгодни икономически, а ценовите параметри на полската и руската страна са почти идентични.

За пореден път Коротков изтъкна, че Полша няма лиценз за ремонта на двигателите на МиГ.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари