Ремонтирането на МИГ-овете ни в Полша застрашава сигурността на българските пилоти

0
Полша няма лиценз да ремонтира МИГ-овете ни и това би застрашило сигурността на пилотите
Полша няма лиценз да ремонтира МИГ-овете ни и това би застрашило сигурността на пилотите Видео: News7

Междувременно прокуратурата не повярва на военния министър за подкупа от Русия.

Полша няма лиценз да ремонтира МИГ-овете ни и това би застрашило сигурността на пилотите.

Няма как в техния авиоремонтен завод цената да е по-ниска от тази на производителя, заяви пред TV7 представителят на руската компания ген. Александър Александров. В същото време прокуратурата не повярва на военния министър Николай Ненчев, който каза в интервю, че руснаците са му предложили подкуп, и са заплашили живота му и отказа да образува досъдебно производство.

Прокуратурата не намери доказателства, че военният министър е бил заплашван и са му били предлагани проценти от неназовани лица, за да подпише договор за ремонт на 7 изтребителя МиГ-29 с руската компания производител. По време на разпита Ненчев посочил, че не е взел мерки за охраната си, въпреки правото си като министър, не е уведомил и премиера. По думите му договорът с руснаците е бил за 80 млн. лева, а в Полша ремонтът ще излезе три пъти по-евтино. Представителят на МИГ за България категорично отрече подобна възможност.

Полша сама ремонтира самолетите си с части закупени от производителя. Отговорността обаче е на главния инженер на военновъздушните им сили. Според Александров ремонтът в Полша означава целенасочено унищожение на сега съществуващата авиация.

От три месеца министър Ненчев не е отговорил на въпроса колко би струвал ремонтът в Полша и кой дава гаранцията за качеството.

Договорът на България с Русия за поддръжка на изтребителите изтича този септември.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари