Русия поднови атаките срещу Одеса

4
Съобщено беше за няколко експлозии в Одеса
Съобщено беше за няколко експлозии в Одеса Снимка: Командване на ВСУ

Съобщено беше за няколко експлозии в Одеса

Рано тази сутрин Русия е атакувала отново южната украинска Одесла област с ракети и дронове камикадзе, казаха украинските военновъздушни сили, цитирани от ДПА и БТА.

Задействали са се системите за противовъздушна отбрана в областта и над едноименния пристанищен град, информира рано сутринта украинският информационен портал "Украинска правда", като се позова на военновъздушните сили и областната военна администрация.

Съобщено беше за няколко експлозии в Одеса.

Областният управител Олег Кипер съобщи в "Телеграм", че най-малко трима души са ранени при атаката срещу град Одеса.

"В резултат на вражеското нападение на Одеса възникнаха няколко пожара от паднали отломки от ракети. Стъклата на прозорците на сградите се пръснаха от въздушната вълна", каза Кипер, цитиран от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че може да провери по независим начин информацията и че за момента няма коментар от страна на Русия.

След като през юли Русия обяви оттеглянето си от споразумението за превоз на украинско зърно, украинските черноморски пристанища, главно тези около Одеса, бяха подложени на масирани атаки. Оттогава пристанищните съоръжения и самият град бяха обстрелвани няколко пъти, припомня ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари