Русия няма да кани чуждестранни лидери на военния парад за 9 май

0
„Това няма да е юбилей. Това е наш празник, свещен ден за Русия и руския народ", заяви Дмитрий Песков
„Това няма да е юбилей. Това е наш празник, свещен ден за Русия и руския народ", заяви Дмитрий Песков Снимка: Россия 24

Русия няма да покани чуждестранни лидери на традиционния парад в чест на Деня на победата на 9 май,

Това съобщи говорителят Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ДПА и БТА

В Русия всяка година се провеждат чествания, с които да се отбележи победата на Съветския съюз над нацистка Германия през 1945 г. във Втората световна война. Тази година обаче в Москва не се очаква появата дори и на беларуския президент Александър Лукашенко, който е близък съюзник на руския президент Владимир Путин. „Доколкото ми е известно, той не планира" да участва, каза Песков.

Говорителят на Кремъл допълни, че не е необичайно за Москва да пропуска поканите и посочи, че 77-та годишнина не представлява значима година за празненства. „Това няма да е юбилей. Това е наш празник, свещен ден за Русия и руския народ. Не сме поканили никакви чуждестранни лидери“, каза още Песков.

В традиционния парад на Червения площад в Москва ще участват около 11 000 военни. Репетициите започват тази седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    ...---...
    Трите точки да си оправи правописа !
  • 2
    6
    Нели КОЛЕВА
    Винаги съм харесвала 2 езика/немски и руски/,освен родния ми български.Не зная какъв ще бъде парада,но си мисля,че могат да се появят изненади, които да предизвикат въпроси.Заклеймяването на редовите германци след ВСВ не донесе нищо добро за тях-де нацифираха ги, но просто им показаха,че победителят, никой не го съди!Мисля,че правата на човека са валидни само за победителите,и за никой друг!
  • -4
    5
    Марко
    Естествено, че по-добре да шпрехаме немски от колкото руски ,я погледни първо ,колко руснаци живеят в Германия ( щото видиш ли Германия е много зле )
  • 9
    4
    ...
    да, един парад, и трима мухльовци под мен, който щяха да шпрехат на немски в момента. и, да е ясно, че ще има хора и тук, които да развеят гордо Русският флаг и да уважат загиналите милиони Руски братя за свободата на подлата европа. и ще пребъде Русия, запомнете ми думите.
  • -5
    3
    Марко
    То па щото някой щеше да отиде ,един парад и 90% мизерстващ народ 😞
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари