Русия и Украйна обсъждат гаранции за сигурност и прекратяване на огъня

0
Това каза политическият съветник на Зеленски Михайло Подоляк
Това каза политическият съветник на Зеленски Михайло Подоляк Снимка: БГНЕС

Гаранции за сигурност и организиране на прекратяване на огъня за решаване на хуманитарни проблеми са били обсъдени днес по време на преговорите между Украйна и Русия в Турция

Това съобщи съветник на украинския президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс и NOVA

"В момента се провеждат интензивни консултации по някои важни въпроси, включително споразумение за международни гаранции за сигурността на Украйна, защото с него ще можем да прекратим войната", каза Михайло Подоляк в ефира на националната телевизия.

"Вторият въпрос е прекратяването на огъня, за да се решат всички хуманитарни проблеми, които са се натрупали", заяви още той.

Според Подоляк друг проблем е ескалацията на бойните действия. Той обвини Русия в нарушаване на правилата за водене на война, но не даде подробности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    РуZ-НАЦИ
    Рашистите бяха разбити и клекнаха. Двудневния блиZкриг отече в канала. Путлер демонстрира пълна военна некомпетентност, провал на разузнаването, провал на стратегията, провал на тактиката, провал на въздушните сили, провал на комуникациите, провал на логистиката, провал на морала, провал на информационните канали. На практика слабост и провал на всичко. САМО ФАКТИ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари