Русенци станаха шампиони на България по полицейска лична защита и карате

4

За 4-та поредна година русенци станаха абсолютни шампиони на България в състезанията по полицейска лична защита и карате за служители на МВР

Отборът на ОДМВР – Русе отново завоюва първото място в комплексното класиране, като грабна серия шампионски места в отборните и в индивидуалните дисциплини

В съответствие с Общия регламент за организиране и провеждане на Републикански преглед по полицейска лична защита, утвърден от Главния секретар на МВР, от 09 до 11 септември 2020 г., в град Кранево се проведе трети етап – финално състезание по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате за служители на МВР, организирани от „Спортна асоциация – МВР“.

В рамките на спортното събитие се състояха състезания по:

* Полицейска лична защита – дисциплина „Полицейска практика”, съгласно Общия регламент за организиране и провеждане на републиканския преглед по полицейска лична защита за 2020 г.

Карате – дисциплини „ката“ и „кумите”, съгласно съдийския правилник на Световната карате федерация (WKF).

ОДМВР – Русе взе участие с два отбора: „ОДМВР – Русе 1“ в състав Станислав Георгиев и Теодор Иванов, „ОДМВР – Русе 2“ с членове Светослав Бодуров и Сашо Петров. Русенските състезатели премериха сили в отборната надпревара по полицейска лична защита, като в оспорваната надпревара с колегите си от цялата страна, на финала се наложи двата русенски тима да се изправят един срещу друг в битката за купата. В крайна сметка Отборът „Русе -2” в състав Бодуров и Петров зае първото място и стана републикански шампион на България в полицейската лична защита, следван на втора позиция от другите русенци Георгиев и Иванов.

При индивидуалните срещи в карате, в дисциплината „ката“ – русенецът Светослав Бодуров заслужено отново стана първи при мъжете.

В дисциплината „кумите“, в категория до 75 кг, русенският състезател Станислав Георгиев се класира на първо място, а друг русенец – Сашо Петров на трето място. В категорията до 85 кг в същата дисциплина, Светослав Бодуров стана шампион, оглавявайки класирането. А в отборните състезания по карате „кумите” за мъже отборът на ОДМВР – Русе е заел трета позиция.

В крайното комплексно класиране на Републиканските състезания по полицейска лична защита и карате за служители на МВР заслужено служителите на ОДМВРРусе станаха шампиони на България за четвърти пореден път, като заеха първото място, оставяйки зад себе тима на Академията на МВР.

*** Спортът „Полицейска лична защита” е създаден за практикуване от служителите с полицейски правомощия и се явява съществена част от целия процес на обучение в системата на МВР. Дисциплините са с подчертано специализиран характер и симулират ситуации близки до реалните. Независимо, че придобитите умения се изграждат в един процес, подчинен на спортни правила, необходими са решителни, безкомпромисни и творчески действия. Постигнатите спортни резултати са показател за равнище на професионална подготовка.

Целта при упражняването на спорта „Полицейска лична защита” е изграждане и запазване на постоянно високо ниво на тренираност на полицейските служители през целия трудов път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари