Служител на ОДМВР - Русе стана шампион по карате

1
Сашо Петров се класира на второ място и взе сребърен медал
Сашо Петров се класира на второ място и взе сребърен медал Снимка: ОД МВР - Русе

Сашо Петров се класира на второ място и взе сребърен медал

В изпълнение на Вътрешните правила за реда за организиране и провеждане на тренировъчната и състезателната дейност на служителите в МВР и утвърдения спортния календар на „Спортна асоциация – МВР“ за 2023 година, от 25 до 27 септември т.г. в град Казанлък се проведе НАЦИОНАЛНА КУПА „БЪЛГАРИЯ“ по Полицейска лична защита и карате за служители на МВР и спортните клубове към вътрешното ведомство.

Служители от Областна дирекция на МВР – Русе, отново взеха участие в първенствата. Русе представиха четирима състезатели – Сашо Петров, Светослав Бодуров, Димитър Димитров и Денислав Николов, под ръководството на Станислав Станчев, главен инструктор по полицейска лична защита в ОДМВР - Русе, който заедно с още един русенец Милен Атанасов участваха и в съдийството в срещите по полицейска лична защита, съобщиха от полицията в Русе.

Състезанията са организирани и проведени по правилата за полицейска лична защита – съгласно Общия регламент за организиране и провеждане на републиканския преглед по полицейска лична защита за 2023 г. и за карате – дисциплини „ката“ и „кумите”, съгласно съдийския правилник на Световната карате федерация (WKF).

Представителите на русенската областна дирекция за пореден път показаха боен дух и спортно майсторство, като с Отбор „Русе – 1“ в състав Сашо Петров и Светослав Бодуров, завоюваха за пореден път безапелационно шампионската титла по полицейска лична защита, а вторият дебютиращ русенски отбор в състав Димитър Димитров и Денислав Николов успяха да се качат на третото място в шампионската стълбица.

В индивидуалното класиране в „карате“, състезателят на КСТ „Спартак“ Светослав Бодуров стана шампион, както в дисциплината „ката“, така и в „кумите“ до 84 кг.

В категорията до 75 килограма служителят на ОДМВР – Русе Сашо Петров се класира на второ място и взе сребърен медал.

В отборната надпревара в „карате“, тимът на Русе в състав: Сашо Петров; Светослав Бодуров; Димитър Димитров и Денислав Николов завоюва златното шампионско отличие, след оспорвани срещи с отборите на Бургас и Пловдив.

*****

Спортът „Полицейска лична защита” е създаден за практикуване от служителите с полицейски правомощия и се явява съществена част от целия процес на обучение в системата на МВР. Дисциплините са с подчертано специализиран характер и симулират ситуации близки до реалните. Независимо, че придобитите умения се изграждат в един процес, подчинен на спортни правила, необходими са решителни, безкомпромисни и творчески действия. Постигнатите спортни резултати са показател за равнище на професионална подготовка.

Целта при упражняването на спорта „Полицейска лична защита” е изграждане и запазване на постоянно високо ниво на тренираност на полицейските служители през целия трудов път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    ...
    Мутри в пагони прескачащи своите правомощия милион пъти в кариерите си. Боклуци !
  • 1
    1
    Милю
    Браво, момчета !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари