Русенци се събират в група с желанието безвъзмездно да дарят кръв

1
"Кръводарители в Русе" кани всички желаещи да дарят безвъзмездно кръв
"Кръводарители в Русе" кани всички желаещи да дарят безвъзмездно кръв

Facebook групите събира хора с еднакви интереси. Социалната мрежа ни препоръчва да се включим в какви ли не групи - "Писмо до кмета на Русе", "Аз обичам Русе", "Русенци" и тн.

В последната седмица се появи една нова група, която има за цел да помогне в момент, когато е нужна кръв за операция на наш близък.

"Кръводарители в Русе" кани всички желаещи да дарят безвъзмездно кръв да се включат, да прочетат статията в групата "Как се дарява кръв" и да очакват съобщение в групата, когато някой спешно търси кръв.

При нужда от кръводарител трябва да се публикува съобщение в групата с информация за кръвна група, която се търси; за кого е нужна кръвта и каква операция предстой; начин за връзка - лично съобщение, телефон или др.

За да може да се публикува в групата е нужно първо да се стане член. Тази процедура е свързана с одобрение - изисква време и за това е препоръчително, дори и да не ви трябва кръв сега, да се включите в групата.

Организаторът Иван Белчев споделя, че целта му е подобни Facebook групи да се създадат и в други градове в България, защото проблемът с липсващата кръв за пациенти може да бъде решен от обществото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари