Русенци се чудят: Пламен Стоилов за какво ходи на работа?

10

Немощна ли е администрацията на русенския кмет Пламен Стоилов, или корупцията е служебно задължение на русенските общинари?

Този въпрос възникна, в търсене на отговор – защо, след подаден преди три години сигнал за незаконно строителство, община Русе, командвана от кмета Пламен Стоилов, още не е извършила проверка на имота?

На 17.10.2016 година, гражданин е подал сигнал до кмета на Община Русе, че в имот на ул. „Камчия“ са построени незаконно гараж, масивни огради, тоалетна, баня и перално помещение. От тогава до днес, служители на Дирекция „Контрол по строителството“ към общината, не са извършили проверка на място.

Чиновниците се оправдават, че изпращаните по пощата писма се връщат, тъй като получателя не отивал да ги получи в пощата. Двете писма на снимката горе, не са получени. С тях кмета на общината Пламен Стоилов се опитал да уведоми собственика на имота, че ще му правят проверка и ако не осигури достъп, ще бъде глобен от 1000 до 5000 лева. Изпратени са по „Български пощи“.

Естествено, че някой от общината, се е обадил на получателя, да му каже, какво пише в писмата и да не ги взима от пощата.

Така вече трета година, проверката не е извършена, няма глоба, камо ли, незаконните постройки да са бутнати.

Община Русе разполага със 115 души персонал в звено “Контрол, охрана, обществен реди сигурност“ и 7 души в „Незаконно строителство“, без да броим главния архитект и юристите на общината.

Русенци се чудят – За какво кметът Пламен Стоилов и още 130 чиновника ходят на работа, щом две години и половина, не могат да връчат едно писмо?

Издръжката им е над 3 млн. лева годишно.

Автор: Бъдеще за Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари