Русенци извиха опашки за гласуване преди отварянето на секциите

3
Хората се надяват, че като гласуват първи ще е по-безопасно за тях /Снимката е илюстративна/
Хората се надяват, че като гласуват първи ще е по-безопасно за тях /Снимката е илюстративна/ Снимка: Велко Ангелов, Дневник

Изборният ден в Русенска област започна нормално, всички избирателни секции са отворени.

Навсякъде са доставени дезинфектанти, има и маски, ако някой от гласуващите е забравил да си вземе.

Още от сутринта, с отварянето на секциите, пред тях имаше хора, които чакаха да гласуват. Някои от тях обясниха, че днес са на работа и затова бързат, предава БНТ. Други обаче смятаха, че така ще е по-безопасно за тях – да пуснат вота си по-рано, преди да се струпат гласоподаватели и по-малко хора да са пипали химикалките или машината. Някои от тях споделиха, че даже си носят собствен дезинфектант.

Право на глас в днешния изборен ден за Парламент имат 204 495 души. Секциите са 348 секции, като в 292 избирателите ще могат да избират дали да гласуват с хартиена бюлетина или с машина.

Всички подвижни секции, в които ще гласуват поставените под карантина, са попълнени, а техните членове са получили защитни облекла. В Община Русе те са 3, а в Община Ветово – 1. В Русе са разкрити и 2 подвижни избирателни секции за хора със затруднения, както и още 10 допълнителни секции в социални заведения, специализирани институции и лечебни заведения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари