Русенско присъствие на Международния турнир по плажен тенис Burgas Open 2022

1
Спортът да бъде и култура. Да дадем шанс на всички!
Спортът да бъде и култура. Да дадем шанс на всички!

Спортът да бъде и култура. Да дадем шанс на всички!

Международният турнир по плажен тенис Burgas Open 2022 ще се проведе на Северния плаж на 23-ти и24-ти юли. Състезанието се организира от един от най-старите клубове в България - "Черноморски плажен спортен клуб Бургас" съвместно с Българската асоциация по плажен тенис, концесионера на Северния плаж, Община Бургас, приятели и спонсори, съобщава БНР.

Заявки за участие се приемат и днес, досега такива са подали състезатели от Латвия, Украйна, Казахстан, Естония, Словакия, Русия и България. От нашата страна ще има участници от Бургас, София, Русе, Варна, Несебър и Равда и други.

Мъжките двойки засега са 14, женските са 6, мъже Over 50 плюс също са 6, смесените двойки са 12, а начинаещите са 10.

Състезанията ще бъдат в събота и неделя, и в двата дни те започват в 9 часа.

Официалното откриване е в събота. Веднага след това започват срещите при мъжките и женските двойки и Over 50 плюс. Те ще приключат около 18:00 часа. Награждаването на призьорите в трите категории е около половин час по-късно.

Турнирът продължава в неделя от 9:00 часа до 16:00 часа. За отличията ще спорят смесени двойки, начинаещи и средно напреднали двойки.

След края на срещите ще започне церемонията по награждаване и официално закриване на Burgas Open 2022.

В петък два часа са отделени за уроци за хора в неравностойно положение, деца и юноши. Винаги сме работили с тях, главният организатор Константин Стоянов:

"Цяла седмица върви тази инициатива, утре пак ще има. Има много талантливи деца сред тях.

Ще има среща на няколко поколения спортисти. Всички ще покажем кой от кого се е учил. Нашата идея и нашата кауза каузата на Българската асоциация по плажен тенис и на Международната асоциация е спорт за всички, спортът да бъде и култура. Да дадем шанс на всички!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари