Русенският театър открива сезона с премиерата на „LOVID-19“

0
Спектакълът русенци могат да гледат на 16 септември
Спектакълът русенци могат да гледат на 16 септември Видео: Русе Медиа

Русенският драматичен театър ще направи две откривания на новия си творчески сезон – „малко“ и „голямо“.

На 16 септември е премиерата на камерния спектакъл „LOVID-19“, а на 26 септември – „Суматоха“.

„LOVID-19“ е представление, реализирано по идея на актрисата Евгения Явашева, която застава от другата страна като режисьор. Текстът е по пиесата на полската авторка Анна Бужинска „Най-много самоубийства стават в неделя“, която досега не е поставяна в България.

Отдавна исках да направя това заглавие, но едва сега имах тази възможност. Темата е за кризата на една любов по време на икономическа криза, но ние припознахме в нея сегашната ситуация с КОВИД-19, която води до същата икономическа криза. Поставя се и вечната тема за липсата на време, на комуникация, преподреждането на приоритети, липсата на време да опознаем човека до себе си“, сподели Евгения Явашева пред камерата на Русе Медиа.

Тя казва, че преди пандемията е имала съвсем друго виждане за бъдещото представление, но сега вижда темите по друг начин. „Първоначално мислех, че е комедия, но при репетициите се оказа брутален реализъм, който показва как се обръщат ценностите. Всеки може да припознае себе си в героите“, обяснява още Евгения Явашева.

Младата режисьорка оценява високо възможността, която Русенският театър дава на хората от екипа си да реализират свои идеи. Ценното е, че всички участници в камерния спектакъл са русенци – и тя, и актьорите Кристиана Ценкова и Ивайло Спасимиров. Тримата не са работили заедно досега, но са се сплотили много бързо. Още повече, че репетициите са започнали веднага, след като театърът отново е отворил след извънредното положение.

Освен режисьор Евгения Явашева е направила и сценографията на представлението. Музиката е на Пламен Мирчев – Мирона, песните – на Стоян Роянов -Я-Я, а видео и мултимедия – Асен Николов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари