Русенски студенти отиват на визита в Европейския парламент

0
На тържествена церемония в Русенския университет „Ангел Кънчев“ бяха връчени отличията на най-добрите студенти
На тържествена церемония в Русенския университет „Ангел Кънчев“ бяха връчени отличията на най-добрите студенти

На тържествена церемония в Русенския университет „Ангел Кънчев“ бяха връчени отличията на най-добрите студенти на всеки от осемте факултета, излъчени по повод 70-годишнината на висшето учебно заведение.

В присъствието на ректора проф.д-р Велизара Пенчева и зам.-кмета на Русе Страхил Карапчански, зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел награди първенците с визита в Европейския парламент в Брюксел – сърцето на Европа, което ще им даде възможност да усетят още по-силно европейския дух.

„Имате шанса да трупате знания и градите характер в един от най-добрите университети не само в България, но и в Европа. Заедно сте важен двигател за достигане целите на Дунавската стратегия, с реализирането на която и аз съм ангажирана. Помнете, че с упорита работа, динамизъм, идейност и отстояване на ценности се постига много. Вярвам във вашия потенциал да бъдете движещата сила на напредъка на Русе, България и Европа“, обърна се Мария Габриел към младите хора.

Отличниците на Русенския университет, които ще пътуват за Брюксел, са Слави Георгиев от Факултета по Природни науки и образование със специалност Финансова математика, Деница Филева от Машинно-технологичния факултет със специалност   Мениджмънт на качеството и метрология, Габриела Попова от Факултета по Обществено здраве и здравни грижи със специалност  Кинезитерапия, Георги Георгиев от Факултета по Бизнес и мениджмънт със специалност  Международни икономически отношения, Недко Петров от Аграрно-индустриалния факултет със специалност  Мениджмънт и сервиз на техника, Станимир Пенев от Транспортния факултет със специалност Експлоатация на флота и пристанищата, Васил Козов от Факултета по Електротехника, електроника и автоматика със специалност Компютърни системи и технологии и Владислав Иванов от Юридическия факултет със специалност Право.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари