Русенски митничари задържаха близо 5000 контрабандни кутии с цигари

0
Извършени са три проверки на граничните пунктове Дунав мост - Русе и Дунав мост - Видин
Извършени са три проверки на граничните пунктове Дунав мост - Русе и Дунав мост - Видин Снимка: Агенция Митници / архив

Извършени са три проверки на граничните пунктове Дунав мост - Русе и Дунав мост - Видин

Близо 50 000 къса цигари задържаха на изход от страната митнически служители в района на ГКПП Дунав мост - Русе при два отделни случая в рамките на ден.

3400 къса (170 кутии) цигари в хладилника в кабинета на товарен автомобил, пътуващ към Западна Европа, откриват митническите инспектори от ГКПП Дунав мост - Русе на 05.11.2022 г. Нелегалните цигари са с надписи „DUTY FREE“ и без бандерол и са превозвани от водача на товарния автомобил - турски гражданин. Съставени са му два акта за установяване на административно нарушение, съобщиха от Агенция Митници.

Часове по-рано при друга проверка отново в района на ГКПП Дунав мост - Русе митническите служители са намерили 46 280 къса (2314 кутии) цигари в опаковки, облепени с валидни български акцизни бандероли. Цигарите са били укрити в различни фабрични кухини на пътнически микробус с българска регистрация, пътуващ към Германия. Водачът на микробуса - български гражданин, заявил, че е пренасял цигарите за приятели.

43 200 къса (2160 кутии) цигари с българска бандерол откриват и митническите служители при проверка в района на ГКПП Дунав мост - Видин, извършена на 06.11.2022 г. Цигарите са намерени в товарен автомобил с българска регистрация, укрити в кухини в преработени като тайник кухини в ремаркето. Първоначално товарният автомобил е преминал през сканиране, при което са отбелязани зони с подозрителна плътност, където при последвалата проверка инспекторите откриват скритите цигари.

Общото количество на задържаните тютюневи изделия при трите случая е 92 880 къса (4644 кутии).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари