Митничари задържаха близо 4000 кутии цигари на Дунав мост при Видин

0
Акцизните стоки са иззети при три митнически проверки
Акцизните стоки са иззети при три митнически проверки Снимка: Агенция "Митници" / архив

Акцизните стоки са иззети при три митнически проверки

Митническите служители на ТД Митница Русе задържаха 75 800 къса (3790 кутии) цигари за три дни в района на Дунав мост при Видин.

На 07.03.2024 г. е извършена проверка на товарен автомобил, управляван от български гражданин на изход от Република България за Великобритания. При извършения рентгенов контрол митническите инспектори са набелязвали зони с подозрителна плътност и са извършили и физическа проверка. Така в ремаркето под три от палетата със стока са открити 34 200 къса (1710 кутии) цигари с български акцизни бандероли. Водачът на камиона не е представил придружителни документи, съгласно Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). Цигарите са иззети. Съставен е акт на нарушителя.

9 400 къса (470 кутии) цигари с турски бандероли са установени в кабината на влекач с хладилно полуремарке, управляван от турски гражданин. Контрабандните акцизни стоки са намерени в различни естествени кухини на шофьорската кабина. Цигарите са иззети. Образувано е досъдебно производство.

На 09.03.2024 г. митническите инспектори са задържали още 32 200 къса (1610 кутии) цигари, облепени с български бандероли. Акцизните стоки са били открити в част от палета с хранителни стоки, превозвани в товарен автомобил за Германия и Холандия. Шофьорът, български гражданин, не е представил документи, които следва да придружават акцизните стоки, съгласно ЗАДС. Цигарите са иззети, съставен е акт на водача.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари