Задържаха 47 000 къса контрабандни цигари на "Дунав мост"

0

7,8 кг тютюн и 47 000 къса цигари задържаха митническите служители от ТД Митница Русе в района на ГКПП Дунав мост- Русе

На 30.04.2022 г. около 18:30 ч. в района на ГКПП Дунав мост – Русе е спрян за митническа проверка пътнически микробус, пътуващ от България за Франция.

При извършване на щателна проверка митническите служители демонтират задните два реда седалки на микробуса и установяват наличието в пода на фабрични кухини, пълни с акцизни стоки - цигари и тютюн, всички с български акцизен бандерол. В личния багаж на шофьора на превозното средство също са открити стекове цигари с български бандерол, съобщиха от Агенция Митници.

Водачът на микробуса не е представил документи за превозваните акцизни стоки и е заявил, че лично е натоварил цигарите и тютюна, за да ги превози за сватба във Франция.

Задържани са общо 7800 гр. тютюн и 47 000 къса цигари от различни регистрирани марки, всички облепени с български акцизен бандерол.

На нарушителя е съставен акт за установеното административно нарушение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Пепо
    Витанов, на село може да ги броите както искате. В административните актове, каквито се издават и при установяване на нарушение, се използва терминилогията от закона. В случая Закон за акцизите и данъчните складове. Там цигарите не се броят в бакове, стекове или както е в неграмотната ти кратуна, а в късове. За късове се изчислява и акциза. Това е причината да се използва тази мярка, а не това което на теб ти звучи подходящо, тъпуч.
  • -2
    1
    Математик Витанов
    4,7 бака цигари респективно могат да бъдат представени всякак .Като картони примерно - 235 картона. Като кутии - 2350, обаче като късове си е най-впечатляващо - 47 000 къса. Как само звучи, а? А още не са се сетили да ги обявяват и като полукъсове. Тогава вече биха стигнали главоломната цифра от 94 000 полукъса...Ай наздраве за сватбарите де.))
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари