Русенски фермери блокират Дунав мост

4
Русенски фермери се включват в националния протест срещу украинското зърно
Русенски фермери се включват в националния протест срещу украинското зърно Снимка: Дарик / Архив

Русенски фермери се включват в националния протест срещу украинското зърно

Русе, 18 септември 2023 г. - Фермери от Русенско ще блокират движението към Дунав мост при Русе в знак на протест срещу решението на Народното събрание за премахване на забраната за внос на пшеница, царевица, слънчоглед и други земеделски стоки от Украйна.

Протестът ще се проведе в 10:00 часа, в района на кръговото кръстовище преди моста. Фермерите ще организират шествие със земеделска техника, което ще започне от мястото на блокирането и ще продължи към центъра на града.

"Целта на протеста е да защитим българското селско стопанство", заяви Милен Коев, председател на Управителния съвет на Регионалния съюз на фермерите „Дунавско зърно“. "Решението на Народното събрание ще доведе до фалит на българските земеделци. Ние не можем да се конкурираме с украинското зърно, което се продава на много по-ниски цени."

Очаква се в протеста да се включат около двеста земеделци. След Русе, те ще пътуват за София, където ще продължат протестните действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    29
    Русенец
    Така само пречите на нормалните хора и ги настройвате срещу вас и протеста ви. Протестирайте под терасите на управниците.
  • 6
    28
    Мхм
    Тези селяндури си плачат да им счупят кратунките, не могат да тормозят цял град защото някакъв прост селяндур не можел да си купи новото бентли, аре у лево да не дойдем у селото и да ти подпалим всичко, лайнар!
  • -7
    27
    Дунавмост
    е явно сайта с най-голяма концентрация на платени джендърчета, които да подкрепят простотиите на това некадърно правителство. Хайде сега, почвайте да натискате минуси с нежните пръстчета.
  • 4
    26
    Драганова
    Нашият народ е заспал и продажен и затова няма как да се обединим срещу мафиотското правитлество на Бойко Борисов и Кирил Петков, тъй както в една Чехия или Полша, нито пък имаме достойни български политици, които като Орбан в Унгария да защитят националните ни интереси или поне са с недостатъчно висок рейтинг засега. Но едно е ясно- Денков е просто кукла на конци и параван на мафията, която включва основно Бойко Борисов и Делян Пеевски. Докато е това правителство добро няма да видят нито зърнопроизводителите, нито обикновените хора.
  • 9
    25
    БГ
    Винаги когато се заговори за патриотизъм знам че някой някъде е откраднал нещо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари