Земеделски производители блокираха "Дунав мост"

5
Земеделците ще раздават бутилки с мляко на изчакващите в опашките шофьори
Земеделците ще раздават бутилки с мляко на изчакващите в опашките шофьори Снимка: БТА

Земеделците ще раздават бутилки с мляко на изчакващите в опашките шофьори

Земеделски производители блокираха "Дунав мост" при Русе за четвърти ден и ще раздават бутилки с мляко на изчакващите в опашките шофьори. Преди това те организираха шествие със земеделски машини в района на граничния пункт.

"Ще обсъдим предложения вариант на изчисляване на загубите и тогава ще вземем решение. Ще изчакаме и резултатите от срещата днес с премиера. Тогава ще решим дали ще продължим с протестите през идната седмица", каза Милен Коев, председател на Районния съюз на фермерите "Дунавско зърно".

Деан Тодоров, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация коментира, че на срещата днес с премиера очаква конкретни гаранции по исканията. Той обясни, че днес на изчакващите в колоните шофьори ще бъдат раздадени половин тон мляко в бутилки в знак на извинение.

Деян Генов, управител на магазин в района на "Дунав мост", каза, че подкрепя протестите, но не одобрява начина, защото така бизнесът страда. Нямаме клиенти, с което не можем да покрием таргета си за деня, коментира Генов.

Милен Коев посочи, че протестът днес ще продължи до 15:00 часа, като уточни, че ще бъдат пропускани спешни случаи, линейки и хора, които бързат за летището в Букурещ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Leon
    Прави са и трябва да блокират цялата държава докато не се отмени "зелената сделка" . Европа внася от Южна Америка , турция , украина и къде ли не извън ЕС всякакви селскостопански стоки които не отговарят на идиотските изисквания на "зелената сделка" .
  • 3
    1
    aha
    Блокирайте общината и им метнете малко тор с лайнарката
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари