Русенски акробати ще ни представят в Баку!

1
Елена Великова и Алекс Жеков са единствените български акробати, които заминават за игрите в Баку
Елена Великова и Алекс Жеков са единствените български акробати, които заминават за игрите в Баку

Смесената двойка Елена Великова и Алекс Жеков са единствените български акробати, които заминават на Европейските игри в Баку.

Те са състезатели на АК ”Локомотив” Русе и от 2011 година досега са неотменни шампиони на държавните първенства за юноши и девойки. Създател и треньор на смесената двойка е Мариян Габровски, който започва да работи с Елена и Алекс в края на 2010 година. На Европейските игри им предстои тежко състезание на фона на ожесточената конкуренция в техния вид.

„В момента сме в много добра форма и като цяло сме добре подготвени. Надявам се да сме на финал и дай, Боже да вземем и медали в Баку. Вече сме много по-спокойни от Варна. Там имаше притеснение, но е нормално, но сега се знаем и всичко е по-спокойно. Всички са ни конкуренти, защото всеки може да направи грешка и по-слабия да се качи по-нагоре. Надявам се да се представим добре във всички съчетания. Целите ни са първо влизане на финал, а оттам дано и медал“, каза Жеков.

Елена Великова пък допълни, че няма проблем с контузията й и ще даде всичко от себе си на Игрите. „Ще се опитам да дам всичко от себе си и да не допускам повече грешки. Не мога да кажа кое съчетание ни е по-добро от другото, защото всяко си има специфика“, каза Великова.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари